Werken in het groen

Natuur is een ideale omgeving om tot rust te komen. Je kunt er even jezelf zijn. Bovendien is natuur nooit hetzelfde; bomen groeien en bloeien, planten ontkiemen en sterven weer af en seizoenen veranderen. Er is veel variatie in kleuren, geuren en geluiden en ook de weerelementen spelen elk moment van de dag hun rol.

Dit alles is binnen onze begeleiding, met aandacht voor beleving, een cruciale factor. In onze eigen ervaring, en die van vele mensen met ons, toont zich een natuur met veerkracht, onvoorspelbaarheid en diversiteit. Een onderdeel van het leven in plaats van een plaatje uit een boek. Doen in de natuur leidt tot een belevenis die zich verankert tot een ervaring. Natuurbeleving is dus werk in uitvoering. De natuur is één grote werkplaats en ‘beleven’ is een werkwoord.

Het wordt steeds duidelijker dat mensen baat hebben bij het verkeren in een groene omgeving en omgang met dieren.

Het boek van Richard Louv "Het laatste kind in het bos" is wat dit betreft een aanrader!

Groen beïnvloedt de gezondheid op een aantal directe en indirecte manieren: het draagt bij aan herstel van stress en aandachtsmoeheid, het stimuleert tot beweging, helpt sociale contacten aangaan of verbeteren en biedt mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en zingeving.

null

Ben of ken jij iemand die wil werken in het groen?

Ben of ken jij iemand die wil werken in het groen?