Werken met dieren

Voor veel mensen met problemen in hun ontwikkeling is contact maken met andere mensen vaak heel spannend.

Wat is het oordeel van de ander?
Wat doet dat het met je?
Wat gaat er allemaal door jou heen in het contact met een ander?

Door gebruik te maken van dieren kan een deel van de spanning die direct contact met mensen geeft, worden weggenomen.

Op De Kleine Hoeve kun je contact maken met de ezels of met de andere dieren want soms is het juist het dier dat je aanspreekt, die je helpt bij het vertellen van je verhaal, het bieden van steun en troost, het overwinnen van je angsten en het bewerkstelligen van gedragsveranderingen. Zo zijn onze dieren onze collega’s in de begeleiding en behandeling. Structuur, duidelijkheid, voorspelbaarheid, rust en ruimte zijn aspecten die in het werken met dieren onder andere aan de orde komen.

Het contact met dieren is van belang voor de sociale ontwikkeling van mensen. Door dit contact leer je over jezelf. Dieren geven hun behoeften op duidelijke manieren aan en voorzien je meteen en krachtig van feedback. Hieruit kun je leren hoe je met jezelf en de ander omgaat. Je ervaart wat jouw gedrag met de omgeving doet en je kunt oefenen met nieuw of ander gedrag. Dieren zijn zonder oordeel over je uiterlijk en je verleden en altijd in het hier-en-nu.

Zorgen voor de dieren heeft een directe verbinding naar zorgen voor jezelf. Zo kom je steeds meer te weten over je eigen behoeften en ga je ervaren wat jij nodig hebt om ontspannen en vol vertrouwen in het leven te staan.

Kom in contact met onze dieren

Ben of ken jij iemand die wil werken met dieren?

Ben of ken jij iemand die wil werken met dieren?