Yoga Twenterand

Op De Kleine Hoeve wordt power yoga, yin yoga, soft flow yoga en hangmat yoga gegeven door Ingrid Raben van Ukiyoga.

Ontspanning en balans zijn de kernbegrippen van Yoga Twenterand en De Kleine Hoeve

Gelegen aan de rand van natuurgebied Engbertsdijksvenen wordt er letterlijk en figuurlijk ruimte geboden. Yoga is al ruim 5000 jaar oud en wordt over de hele wereld beoefend door zowel jonge als minder jonge, lenige en helemaal niet lenige mensen. Voor de een is het een manier om tot rust te komen, voor de ander om het lichaam te trainen of blokkades op te heffen.

Yoga is veel meer dan alleen lichamelijke oefening. Het is ook respect voor jezelf en je omgeving, aandacht voor je ademhaling, ontspanning, energie, helderheid, harmonie. 


Mocht je denken dat yoga ‘zweverig’ is, bij Yoga Twenterand is yoga juist heel praktisch. Stevige oefeningen die je uitdagen je grenzen te verkennen en te respecteren. Yoga Twenterand staat voor yoga met beide benen in de wereld. Je beoefent yoga op de mat, maar integreert de kennis en ervaring uit de lessen in je dagelijks leven. Het brengt je lichaam in balans door zowel je spieren te verlengen als te versterken en je evenwichtsgevoel en focus verder te ontwikkelen. Het kan je dan ook in andere sporten goed van pas komen.

De verschillende yogalessen

Power yoga | De Kleine Hoeve

Power yoga

Power Yoga / Vinyasa Flow is een krachtige yoga flow waarin zonnegroeten en diverse houdingen worden uitgevoerd op het ritme van je in- en uitademing. Het vergroot je fysieke kracht en flexibiliteit.

Yin Yoga | De Kleine Hoeve

Yin yoga

Yin Yoga is een rustige vorm waarin je voornamelijk zittende en liggende houdingen uitvoert.  In de houding ga je op zoek naar het punt van weerstand in je strekking. Vervolgens blijf je 3 tot 5 minuten in deze houding en adem je naar de weerstand toe. Met behulp van je ademhaling verzacht de spierspanning / weerstand en gaat de strekking diep in het bindweefsel aan het werk. Het versterkt de gewrichten en maakt deze meer flexibel.

Soft flow yoga | De Kleine Hoeve

Soft flow yoga

Soft Flow Yoga is een rustige flow (de mooie combinatie van Yin & Yang) en geschikt voor iedereen om aan deel te nemen. Het is minder fysiek zwaar dan de Power Yoga, omdat de bewegingen vanuit zachte flow gaan en veelal in herhalingen worden uitgevoerd. Ook is het minder rustig dan de Yin Yoga, omdat de houdingen niet allemaal super lang worden aangehouden.

Hangmat yoga | De Kleine Hoeve

Aerial yoga / hangmat yoga

In deze les worden Yin en Yang houdingen afgewisseld in het doek. Een combinatie van verstilling en dynamiek in je lijf en van verlengen en versterken van de spieren.

Een geheel andere beleving van yoga houdingen waarbij de hangmat ondersteunend werkt en het minder belastend is voor je ruggenwervel en gewrichten. De zwaartekracht en je ademhaling helpen je lichaam bewegen naar verdieping in de houding. Elke keer weer ga je op zoek naar je eigen balans, wat jij nodig hebt op dit moment binnen je eigen ‘zijn’ en ‘kunnen’.